Λιγκουίνι με Τόνο

από Lina
Al dente ζυμαρικά λινγκουίνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και τόνου. Ένα εύκολο και γρήγορο μεσογειακό πιάτο που θα λατρέψετε.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Τόνος
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

Σάλτσα

  • 1 κονσέρβα τόνου -165/195 γρ.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 ml χυμό τομάτας
  • 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

Ζυμαρικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας και τον τόνο. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx