Λιγκουίνι με Τόνο
Al dente ζυμαρικά λινγκουίνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και τόνου. Ένα εύκολο και γρήγορο μεσογειακό πιάτο που θα λατρέψετε.
Υλικά
Σάλτσα
- 1 κονσέρβα τόνου -165/195 γρ.
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 σφηνάκι κρασί λευκό
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 ml χυμό τομάτας
- 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι - πιπέρι
Ζυμαρικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας και τον τόνο. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο