Λουκουμάδες με ίνες σαν Τσουρέκι
Απίστευτοι Λουκουμάδες με ίνες, σαν αυτές που έχουν τα τσουρέκια. Όλα τα μυστικά της συνταγής, μας τα αποκαλύπτει το Live Kitchen Channel.
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το αυγό και 30 γρ. από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ελέγχουμε το μείγμα να είναι χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της μαγιάς σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βανίλιες, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας αρχικά με την ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με το χέρι μας.
- Δουλεύουμε τη ζύμη μας πολύ καλά και στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο μας τον οποίο τον έχουμε ζεστάνει για ένα λεπτό τους 50°C. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες και να διπλασιαστεί.
- Στη συνέχεια την ξεφουσκώνουμε με το χέρι μας και την ζυμώνουμε ελαφρά. Την κάνουμε μπάλα και σκεπάζουμε το μπολ. Ζεσταίνουμε πάλι το φούρνο για 1 λεπτό και την βάζουμε για ακόμη 40 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής, βγάζουμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας μας και την δουλεύουμε λίγο να την κάνουμε μια ομοιόμορφη μπάλα. Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια 70 γρ. το καθένα.
- Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι μαζεύοντας τη ζύμη στο κάτω μέρος και ρολάροντας ελαφρά πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας.
- Αφήνουμε τα μπαλάκια ζύμης σκεπασμένα με μια μεμβράνη, στην άκρη το πάγκου μας.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε κορδόνι 35 εκ. περίπου. Καθώς έχει ανοίξει, κινούμε τα χέρια μας προς αντίθετη φορά για να στρίψουμε τη ζύμη και στη συνέχεια να την διπλώσουμε στη μέση και να τη στρίψουμε ξανά για να της δώσουμε σχήμα που μοιάζει με κουλούρι.
- Αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν.
- Σε ένα πιατάκι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Τους αφαιρώ από το λάδι σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τους βουτάω στο μείγμα της ζάχαρης.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο