Μακαρονόπιτα
Απολαύστε την γεύση της κλασικής Μακαρονόπιτας με φέτα και αυγά. Είναι ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για ένα νόστιμο χορταστικό γεύμα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10'.
- Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνοντας το βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστά.
- Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά, με το μισό γιαούρτι και προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να κρεμώσουν.
- Στρώνουμε όλα τα φύλλα (εκτός από 2) λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζουμε τη γέμιση και απλώνουμε.
- Κλείνουμε τα εξωτερικά φύλλα και σκεπάζουμε με 2 φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα κι αυτά.
- Εγώ χρησιμοποίησα χωριάτικο φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ" | Λαμπρινή Γιαννακοπούλου
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο