Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο. Είναι ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως γεύμα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 20 x 30cm ορθογώνιο
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 400 γρ. τριμμένα τυριά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1½ κούπα αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λιγάκι.
- Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, κρατώντας λίγη ποσότητα για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια.
- Αναμιγνύουμε το χυλό με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το μείγμα ομοιόμορφα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο