Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο

 

από BigMama
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο. Είναι ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως γεύμα.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

Χωρίς βαθμολογία
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  20 x 30cm ορθογώνιο
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. τριμμένα τυριά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • κούπα αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λιγάκι.
  • Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, κρατώντας λίγη ποσότητα για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια.
  • Αναμιγνύουμε το χυλό με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το μείγμα ομοιόμορφα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx