Μελομακάρονα της Χαράς
Υπέροχα, μυρωδάτα και πανεύκολα. Τα μελομακάρονα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων!!! Αξίζει να τα δοκιμάσετε!!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 440 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 60 γρ. κονιάκ
- ¾ κ.γ. γαρύφαλλο
- 1⅓ κ.γ. κανέλα
- 220 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 150 γρ. μέλι
- 3 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 1 ξύλο κανέλας
Για το πασπάλισμα
- καρύδι τριμμένο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μία λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού τα βάζουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά - σιγά μέχρι να τελειώσει.
- Στο ταψί της κουζίνας έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης λίγο παραπάνω από το μέγεθος ενός καρυδιού. Την κάνουμε μπαστουνάκι και στο ταψί. Αυτό το κάνουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδιο στην επιφάνεια κάθε μελομακάρονου.
- Ψήνουμε στους 190° C βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
- Αφού έχουν ψηθεί τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Για να κάνουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά απο την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
- Αρχίζουμε να μελώνουμε τα μελομακάρονα. Όταν τα βγάζουμε απο το σιρόπι και τα βάλουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε με το καρύδι. Και είναι έτοιμα
- Καλή επιτυχία!!!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο