Μύλος αλέσματος καφέ (και όχι μόνο)

Ένα πολύ χρήσιμο μικροεργαλείο για την κουζίνα  είναι ο μύλος αλέσματος καφέ.

Είναι μια μικρή σχετικά συσκευή που χωράει σε οποιοδήποτε ντουλάπι, αφού έχει το μέγεθος ενός μεγάλου ποτηριού περίπου.

Κάποιος τώρα σίγουρα θα αναρωτηθεί γιατί να αποκτήσει μια τέτοια συσκευή. Παρακάτω θα αναπτύξω λίγο τη δική μου φιλοσοφία για αυτό το μικρό βοηθό στην κουζίνα.

Βασική χρήση

Αν είσαι λάτρης του καφέ, τότε σίγουρα θα ξέρεις την απίστευτη ένταση και το φοβερό άρωμα που σου δίνει ένας φρεσκοαλεσμένος καφές. Αν δεν έχεις μια καφετιέρα που έχει ενσωματωμένο μύλο καφέ, τότε σίγουρα θα λατρέψεις το μικρό αυτό μύλο. Σου δίνει τη δυνατότητα να αλέσεις τους κόκκους του καφέ σε ένα πολύ ψιλό χαρμάνι και να ετοιμάσεις τον γαλλικό ή τον espresso σου με όλα τα χαρακτηριστικά του φρεσκοαλεσμένου καφέ.

Πολυχρηστικότητα

Η χρήση της μικρής αυτής συσκευής δεν περιορίζεται μόνο στο άλεσμα του καφέ. Εγώ προσωπικά την έχω αποκτήσει για να αλέθω τους ξηρούς καρπούς, τη μαστίχα, το γλυκάνισο κ.α.

Πολλές συνταγές απαιτούν την προσθήκη π.χ. αλεσμένου φουντουκιού. Το αλεσμένο φουντούκι προορίζεται να αντικαταστήσει μέρος από το αλεύρι που θα βάζαμε στη συνταγή. Με το μύλο μπορούμε να αλέσουμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν πούδρα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτό μπορείς εύκολα να το κάνεις με ένα multi (πολυκόπτης) αλλά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνει το φουντούκι πολύ ψιλό. Δεν θα γίνει ποτέ πούδρα. Και πίστεψέ με, υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα της συνταγής.

Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις και με τη μαστίχα,τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κακουλέ κ.α. που χρειάζεται να κάνεις πούδρα.

Λεπίδες ή μαχαίρια;

Η δική μου επιλογή είναι ένας μύλος με λεπίδες και όχι με μαχαίρια καθώς, είναι ιδιαίτερα οικονομικός και είναι πολύ εύκολο να τον καθαρίσεις.

Κόστος

Αν οι ποσότητες καφέ, ξηρών καρπών, μπαχαρικών κ.α. που αλέθεις είναι σχετικά μικρές, τότε επενδύοντας 10 € έως 15 € μπορείς να αποκτήσεις μια αξιοπρεπέστατη συσκευή και να επωφεληθείς από τη χρήση της.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx