Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα
Ένα γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά, για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 70 γρ. δαμάσκηνα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, πρσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τους κρόκους των αυγών.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με το κονιάκ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά.
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη σαντιγί.
- Η συνταγή είναι του Ηλία Δερμετζόγλου και τη βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο