Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

από BigMama
Ένα γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά, για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Προετοιμασία 0 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Κουζίνα : Γαλλική
Μέθοδος : Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 άτομα

Υλικά
 

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 70 γρ. δαμάσκηνα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, πρσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τους κρόκους των αυγών.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με το κονιάκ.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη σαντιγί.
  • Η συνταγή είναι του Ηλία Δερμετζόγλου και τη βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx