Μπακλαβάς της Τζένης
Ο Μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά της πατρίδας μας. Δεν λείπει από καμία γιορτή και είναι πάντα απολαυστικός.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 28cm στρογγυλό
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ ποτήρι μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ½ λεμόνι με τη σάρκα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί Νο28.
- Ανοίγουμε στον πάγκο το πακέτο με τα φύλλα κρούστας Βηρυτού και βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο του ταψιού, βουτυρώνοντας τα ένα ένα με ένα πινέλο.
- Βάζουμε γέμιση και την πατάμε
- Συνεχίζουμε βάζοντας ακόμη 2 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα.
- Βάζουμε ξανά γέμιση και την πατάμε.
- Τελειώνουμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα τα οποία βάζουμε από πάνω βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Κόβουμε το μπακλαβά σε κομμάτια, με ότι σχέδιο θέλουμε και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο, το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160° C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, ώσπου να χρυσίσει καλά.
- Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτός, του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο