Μπακλαβάς της Τζένης

 

από BigMama
Ο Μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά της πατρίδας μας. Δεν λείπει από καμία γιορτή και είναι πάντα απολαυστικός.
μπακλαβάς
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Χρόνος ψύξης πριν το ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σκεύος:  28cm στρογγυλό

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ ποτήρι μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ λεμόνι με τη σάρκα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 250 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού Βηρυτού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί Νο28.
  • Ανοίγουμε στον πάγκο το πακέτο με τα φύλλα κρούστας Βηρυτού και βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο του ταψιού, βουτυρώνοντας τα ένα ένα με ένα πινέλο.
  • Βάζουμε γέμιση και την πατάμε
  • Συνεχίζουμε βάζοντας ακόμη 2 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα.
  • Βάζουμε ξανά γέμιση και την πατάμε.
  • Τελειώνουμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα τα οποία βάζουμε από πάνω βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  • Κόβουμε το μπακλαβά σε κομμάτια, με ότι σχέδιο θέλουμε και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο, το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160° C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, ώσπου να χρυσίσει καλά.
  • Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτός, του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx