Μπισκότα με Τρούφα
Πανεύκολα Μπισκότα με Τρούφα σοκολάτας! Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και εξαφανίζονται πριν προλάβεις να τα βγάλεις από το φούρνο!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- 1 αυγό
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
- 40 γρ. τρούφα σοκολάτας
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 20 ml γάλα ή νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Μόλις έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε την τρούφα και σταματάμε μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Μόλις ξεκουραστεί, παίρνουμε 16-18 γρ. από τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με το γάλα ή το νερό και βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στην τρούφα, καλύπτοντάς τα ολόγυρα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180° C, στις αντιστάσεις, για περίπου 16 λεπτά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο