Μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη
Σε ποιον δεν αρέσει η μυρωδιά από το βούτυρο στα μπισκότα; (Ξέρω έναν) ? Σαν μαμά ενός μικρού αγοριού, προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ ζάχαρη και πρόσφατα ανακάλυψα πως το μέλι την αντικαθιστά επάξια δίνοντας ένα αποτέλεσμα πιο υγιεινό και εξίσου νόστιμο.
Μπισκότα λοιπόν με όλη την υπέροχη γεύση από το βούτυρο.. χωρίς ζάχαρη!
Υλικά
- 125 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
- 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα Αλάτι
- ½ κ.γ. Baking powder
- 3 κ.σ. Φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. Μέλι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ανοίγουμε τον φούρνο στους 180°
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο κρύο και κριτσαλιάζουμε με τα δάχτυλα μας έως ότου η υγρασία από το βούτυρο πάει σε όλη τη ζύμη και η ζύμη τρίβεται.
- Προσθέτουμε το γάλα και το μέλι και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη.
- Extra info : Μπορούμε την βάλουμε στο ψυγείο για να ανοίγει πιο εύκολα αλλά εγώ δεν το βρήκα απαραίτητο. Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σε σχέδια.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Προσοχή ! Εάν τα προσφέρετε σε παιδιά, να είναι μόνο άνω του έτους καθώς τα μπισκότα περιέχουν μέλι
Εγγραφή
Σύνδεση
2 Σχόλια
παλαιότερο