Μπισκοτάκια Γεμιστά με Μαρμελάδα
Απίθανα πανεύκολα Μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα, γεμιστά με μαρμελάδα και ινδική καρύδα. Θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 120 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. γιαούρτι
Για τη γέμιση
- 3 κ.σ. μαρμελάδα
- 3 κ.σ. ινδική καρύδα
Για το πασπάλισμα
- 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Σημειώσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και αναμιγνύουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το μαλακό βιτάμ και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα από την ένωση των υλικών.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία μαλακή ζύμη.
- Αλευρώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη μας τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο με πάχος περίπου 3 χιλ..
- Κόβουμε το φύλλο που δημιουργήσαμε σε λωρίδες πλάτους 4 εκ. περίπου. Το μήκος δεν μας πειράζει καθώς θα κόψουμε τα μπισκότα σε όποιο μήκος θέλουμε.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με την ινδική καρύδα και απλώνουμε κατά μήκος της λωρίδας λίγο από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε τη λωρίδα της ζύμης και πιέζουμε καλά για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση. Κόβουμε σε μπισκότα 5 εκ. ή στο μέγεθος που θέλουμε.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τα μπισκότα μας για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα.
- Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, τα βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο