Μπισκοτάκια με Αποξηραμένα Φρούτα, Καρύδια και Σοκολάτα
Πεντανόστιμα Μπισκοτάκια με Αποξηραμένα Φρούτα, Καρύδια και κομματάκια Σοκολάτας, που γίνονται με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 2 αυγά
- 125 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 ml ηλιέλαιο
- 125 γρ. γιαούρτι
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι περίπου
- 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα, καρύδια, σοκολάτα
- άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την καστανή ζάχαρη, τη βανιλίνη, το αλάτι και το λάδι. Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 0,5 εκ.. Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου και κάθε λωρίδα σε μικρότερα κομμάτια 3 εκ.
- Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια της ζύμης με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν τα μπισκότα μας, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Dolciricettearabe
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο