Μπουγάτσα με κρέμα χωρίς αυγά

 

από pastaflora
Τραγανό φύλλο κρούστας με γέμιση γλυκιάς κρέμας, χωρίς αυγά. Ετοιμάστε αυτή τη σπιτική μπουγάτσα πολύ εύκολα και γρήγορα.
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 τεμάχια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Για την κρέμα

  • 4 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 δόσεις βανίλια σκόνη
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθούν. Παράλληλα ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και πριν πάρει βράση, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει γι'αυτό ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Όταν κοχλάσει είναι έτοιμη και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τις 4 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως, για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση. Αν θέλουμε να κρυώσει πιο γρήγορα, την αδειάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Βάζουμε λίγη από την κρέμα στη μια άκρη του φύλλου (περίπου στο 1/5) και διπλώνουμε το φύλλο μας έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα η κρέμα και να έχουμε ένα ορθογώνιο πακετάκι. Αλείφουμε εξωτερικά το φύλλο και τοποθετούμε τη μπουγάτσα μας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήνουμε τις μπουγάτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Μόλις βγουν από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις σερβίρουμε ζεστές αλλά και κρύες.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx