Μάφιν Frozen Yoghurt με μπανάνα

από BigMama
Ένα ωραίο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Παγωτά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 μάφιν

Υλικά
 

Για τη βάση

  • 70 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 70 γρ. μέλι
  • 100 γρ. μούσλι δημητριακά
  • 30 γρ. φυστίκια αλατισμένα

Για την κρέμα μπανάνας

  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%

Για τη διακόσμηση

  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα ή νιφάδες

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το φυστικοβούτυρο με το μέλι να λιώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα μούσλι στην κατσαρόλα.
  • Σε μια 12άρα φόρμα για μάφιν τοποθετούμε χαρτάκια ψησίματος και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα. Με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού πιέζουμε το μείγμα να σφίξει.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού και αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα γιαουρτιού στα 12 μάφινς.
  • Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx