Μάφιν Frozen Yoghurt με μπανάνα
Ένα ωραίο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τη βάση
- 70 γρ. φυστικοβούτυρο
- 70 γρ. μέλι
- 100 γρ. μούσλι δημητριακά
- 30 γρ. φυστίκια αλατισμένα
Για την κρέμα μπανάνας
- 2 μπανάνες ώριμες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
Για τη διακόσμηση
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα ή νιφάδες
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το φυστικοβούτυρο με το μέλι να λιώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα μούσλι στην κατσαρόλα.
- Σε μια 12άρα φόρμα για μάφιν τοποθετούμε χαρτάκια ψησίματος και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα. Με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού πιέζουμε το μείγμα να σφίξει.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού και αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα γιαουρτιού στα 12 μάφινς.
- Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο