Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Μαρμελάδα
Πολύ εύκολο Νηστίσιμο Γλυκό Ψυγείου, με κρέμα από γάλα αμυγδάλου, vegan μπισκότα και μαρμελάδα. Μια συνταγή από το Γιάννο Βαλιάνο και το Baking with JV.
Υλικά
- 1500 γρ. γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 2 πακέτα μπισκότα Digestive ( vegan)
- λίγο γάλα αμυγδάλου
- 500-600 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1.300 γρ από το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου με το κορν φλάουρ και μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, μέχρι να βγάλει φουσκάλες από πάνω και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα πυρέξ 32x25 εκ. περίπου τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα, τα οποία τα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
- Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα με προσοχή και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα που τα βουτάμε στο γάλα και τα οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κυρώσει καλά.
- Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με προσοχή.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο