Νηστίσιμα Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι
Σοκολατένια απόλαυση με άρωμα Πορτοκαλιού! Αυτή η γρήγορη και εύκολη νηστίσιμη συνταγή με 4 υλικά, θα σε καταπλήξει.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 28 x 21cm ορθογώνιο
- 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 83 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
για διακόσμηση
- ξύσμα πορτοκάλι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί 28x21εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.
- Μόλις κρυώσει, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους με ένα κουπ πατ και τους βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
- Τοποθετούμε τα δισκάκια σε μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
- Τέλος, βάζουμε τη σοκολάτα που περίσσεψε μέσα σε μια σακούλα κορνέ και περνάμε γραμμές πάνω στα σοκολατάκια για να τα διακοσμήσουμε.
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο