Νηστίσιμα Μεθυσμένα Σιροπιαστά με Ινδοκάρυδο
Αυτά τα Νηστίσιμα Μεθυσμένα Σιροπιαστά κεράσματα με Ινδοκάρυδο γίνονται στο άψε σβήσε, με απλά υλικά. Είναι ιδανικά για την περίοδο νηστείας!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το Σιρόπι
- 415 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 224 γρ. νερό
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 βανίλια
Για την Γέμιση
- 200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
- 100 γρ, καρύδια χοντροκομμένα
- ½ πορτοκάλι το ξύσμα
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Για την Ζύμη
- 190 γρ. ρετσίνα
- 360 γρ. ηλιέλαιο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Σημειώσεις
Instructions
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα, τα καρύδια, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα αναμιγνύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Προσθέτουμε σε μπολ τη ρετσίνα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
- Για να ετοιμάσουμε τα μεθυσμένα μας, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη (περίπου 50 γρ.), την πλάθουμε σε μπαλίτσα και στη συνέχεια την ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας.
- Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε κάνοντας μπαλίτσες. Δεν βάζουμε πολύ γέμιση καθώς δεν θα κλείνει καλά η ζύμη μας.
- Βάζουμε τα μεθυσμένα στο ταψί μας όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα μεθυσμένα μας.
- Μόλις ψηθούν τα μεθυσμένα τα σιροπιάζουμε βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.
- Τέλος τα καλύπτουμε με ινδική καρύδα. Εναλλακτικά μπορούμε να τα καλύψουμε και με ζάχαρη άχνη.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο