Νηστίσιμα Muffins με Μήλα
Ένα γλύκισμα με ζουμερά μήλα νέας σοδειάς, που συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι και είναι ιδανικό για τις ημέρες της Νηστείας και όχι μόνο.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 125 ml λάδι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 125 ml νερό
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μήλα
- κανέλα προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι, χτυπώντας με σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το νερό σε δόσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Υπολογίζουμε από μία κουταλιά μείγματος για κάθε φόρμα ή χαρτάκι, πλάθοντας μια μπαλίτσα. Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες σιλικόνης, τις βρέχουμε με νερό.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους. Μοιράζουμε τα μήλα στα μάφινς πιέζοντας ελαφρώς, ώστε να μην προεξέχουν πολύ οι άκρες. Αν θέλουμε, σε αυτό το στάδιο πασπαλίζουμε με κανέλα ή μετά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C , στον αέρα, για 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν θα έχουν κρυώσει εντελώς, τα βγάζουμε από τις φόρμες σιλικόνης,
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο