Νηστίσιμα Muffins με Σοκολάτα
Ένα γλύκισμα με κακάο και σοκολάτα, που συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι, ιδανικό για τις ημέρες της Νηστείας και όχι μόνο.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 125 ml λάδι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 2 κ.σ. κακάο
- 150 ml νερό
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. κουβερτούρα
- ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι, χτυπώντας με σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κακάο, σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και σε δόσεις το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Υπολογίζουμε από μία κουταλιά μείγματος για κάθε φόρμα ή χαρτάκι, πλάθοντας μια μπαλίτσα. Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες σιλικόνης, τις βρέχουμε με νερό.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την μοιράζουμε στα μάφινς πιέζοντας ελαφρώς, ώστε να μην προεξέχουν πολύ οι άκρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C , στον αέρα, για 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν θα έχουν κρυώσει εντελώς, τα βγάζουμε από τις φόρμες σιλικόνης. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο