Νηστίσιμα Ντόνατς φούρνου με μαρμελάδα
Φανταστικά Νηστίσιμα Ντόνατς Φούρνου με γέμιση μαρμελάδας. Γίνονται ιδιαίτερα μαλακά και αέρινα αν χρησιμοποιήσετε αρτοπαρασκευαστή.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά. Με δοσομετρητή μετρούμε τα υγρά υλικά και με ζυγαριά τα στερεά.
- Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή βάζουμε το νερό, το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και από πάνω τη μαγιά.
- Επιλέγουμε πρόγραμμα για ζύμη (συνήθως, «6», διάρκειας 1 ώρα 50 λεπτά).
- Αν απαιτείται, αφήνουμε επιπλέον χρόνο, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
- Μόλις η η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυγίζουμε συνολικά τη ζύμη και κόβουμε σε ~ 60 γρ. το κάθε ζυμάρι. Παίρνουμε το ζυμάρι, το μαζεύουμε προς το κέντρο, το γυρίζουμε και το περιστρέφουμε πάνω σε μη αλευρωμένη επιφάνεια, στην παλάμη μας, μέχρι να γίνει μία μπάλα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον ή στο φούρνο στις αντιστάσεις 35° C να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στις αντιστάσεις, στους 180° C, για 15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε μέσα στο ταψί και αλείφουμε τη μαργαρίνη με πινέλο.
- Από πάνω τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική.
- Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Περνάμε τη μαρμελάδα από σίτα, για να διευκολύνει το κορνέ. Με το κορνέ, με λεπτή μακριά μύτη, τρυπάμε στο πλάι και γεμίζουμε με μαρμελάδα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Εναλλακτικά: Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, το ανακατεύουμε με τη μαγιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά ή χρησιμοποιούμε μίξερ με κάδο, ζυμώνοντας 5 λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ή στο φούρνο στους 35°.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο