Νηστίσιμα Σκαλτσούνια με σούπερ γέμιση

 

από BigMama
Γλυκά, γεμιστά, νηστίσιμα σκαλτσούνια. Ένα απίθανο παραδοσιακό έδεσμα που συνηθίζεται τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, αλλά όχι μόνο.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Νηστίσιμα Σκαλτσούνια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Πάσχα
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )60 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι, λουκούμια κομματάκια, μαρμελάδα ανακατεμένα

Για την επικάλυψη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, το σπορέλαιο, το κρασί και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι, τμηματικά, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Μετά από μια ώρα, παίρνουμε λίγο από τη ζύμη, την ανοίγουμε πατώντας με τα δάχτυλά μας και βάζουμε μέσα λίγο από τη γέμιση. Κλείνουμε και προσπαθούμε να δώσουμε στο σκαλτσούνι το σχήμα του μισοφέγγαρου.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας, τοποθετώντας τα σκαλτσούνια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180° C, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα σκαλτσούνια από το φούρνο, τα αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ραντίζουμε προαιρετικά με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx