Νηστίσιμα Σοκολατάκια Καρότου
Απλούστατα Νηστίσιμα Σοκολατάκια με Καρότο και Ινδική Καρύδα, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού. Ένα γλύκισμα που θα σας καταπλήξει.
Υλικά
- 500 γρ. τριμμένο καρότο
- 150 γρ. ινδική καρύδα
- 200 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 54%
- 10 ml ηλιέλαιο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το καρότο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βάζουμε το καρότο, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε πάνω στην εστία μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Το αφήνουμε για 20-30 λεπτά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μόλις απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε τα 100 γρ. της ινδικής καρύδας και αφού ανακατέψουμε καλά, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
- Βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και πλάθουμε μια μπαλίτσα,
- Βουτάμε σε ινδική καρύδα (στα υπόλοιπα 50 γρ. που κρατήσαμε) ή στην κουβερτούρα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο