Νηστίσιμη Μηλόπιτα
Πανεύκολη Νηστίσιμη αρωματική Μηλόπιτα. Συνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το τσάι και σίγουρα δεν υστερεί σε γεύση.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ζύμη:
- 150 ml ηλιέλαιο
- 150 ml πορτοκάλι χυμό
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Γέμιση:
- 5 μήλα
- 2 κ.σ. λεμόνι χυμό
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. καρύδια
Επικάλυψη:
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά. Στο multi θρυμματίζουμε τα καρύδια. Θα χρειαστούμε έναν τρίφτη και έναν στίφτη για τα πορτοκάλια, λεμόνι και τα μήλα.
Ζύμη:
- Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη και εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Γέμιση:
- Στον τρίφτη τρίβουμε τα μήλα. Τα περνάμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Τα στύβουμε ελαφρώς για να βγει ο χυμός. Σε μπολ βάζουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια.
- Λαδώνουμε ταψί 25x35 ε.κ. ή στρογγυλή φόρμα και ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης, ανασηκώνοντας λίγο τις άκρες.
- Απλώνουμε τη γέμιση. Με τον τρίφτη τρίβουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170° C για 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο