Νηστίσιμο Κέικ 1-2-3-4
Μετρήστε τα υλικά με μια κούπα και ετοιμάστε γρήγορα αυτό το εύκολο, αφράτο Νηστίσιμο Κέικ για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 22cm στρογγυλό
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανιλίνες σταγόνες υγρή βανίλια
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
Σημειώσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 170° C.
- Χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα (250 ml) για τη μέτρηση όλων των υλικών.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 22 εκ., την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 55 με 60 λεπτά , ανάλογα το φούρνο. Τοποθετούμε τη φόρμα στην προτελευταία σχάρα.
- Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, η οποία θα πρέπει να βγαίνει καθαρή, για το αν ψήθηκε το κέικ.
- Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο