Νηστίσιμο Κέικ 1-2-3-4

 

από BigMama
Μετρήστε τα υλικά με μια κούπα και ετοιμάστε γρήγορα αυτό το εύκολο, αφράτο Νηστίσιμο Κέικ για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

Χωρίς βαθμολογία
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  22cm στρογγυλό

Σημειώσεις

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 170° C.
  • Χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα (250 ml) για τη μέτρηση όλων των υλικών.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 22 εκ., την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 55 με 60 λεπτά , ανάλογα το φούρνο. Τοποθετούμε τη φόρμα στην προτελευταία σχάρα.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, η οποία θα πρέπει να βγαίνει καθαρή, για το αν ψήθηκε το κέικ.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx