Ομελέτα Φούρνου Σουφλέ
Φανταστική Ομελέτα Φούρνου με Μανιτάρια και Μπρόκολο. Μια απλή και εύκολη λύση, για να μαγειρέψετε όταν στερέψετε από ιδέες!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά
- 12 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαυροπίπερο
- 400 γρ, γάλα
- 110 γρ. κασέρι τσένταρ
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ, μπρόκολο βρασμένο
- 130 γρ, ψωμί σε κύβους
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Σοτάρουμε λίγο ακόμη και τα βγάζουμε σε ένα μπολάκι, αδειάζοντας το τηγάνι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά μας, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε στα αυγά το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα τυριά και το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 x 20 εκ. απλώνουμε το ψωμί μας που το έχουμε κόψει σε κύβους και πάνω στο ψωμί αδειάζουμε, με μια κουτάλα, το μείγμα αυγών να πάει ομοιόμορφα παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175° C για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο