One-Pot Ρύζι με Κοτόπουλο και μπρόκολο
Πιο απλά δεν γίνεται! Όλο το φαγητό με μια μόνο κατσαρόλα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. ρύζι (που βράζει σε 10')
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- ½ λίτρο ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας (προτιμήστε σπιτικό)
- 500 γρ. μπρόκολο
- 2 κλωναράκια βασιλικό
Σημειώσεις
Instructions
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Σβήνουμε με το κρασί και με 1/2 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το μπρόκολο, το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και το πλένουμε.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κοτόπουλο στο ρύζι και μαγειρεύουμε για ακόμη 4 λεπτά περίπου.
- Πλένουμε το βασιλικό, τινάζουμε για να φύγουν τα νερά και κόβουμε φυλλαράκια με τα οποία γαρνίρουμε το φαγητό.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο