One-Pot Ρύζι με Κοτόπουλο και μπρόκολο

από BigMama
Πιο απλά δεν γίνεται! Όλο το φαγητό με μια μόνο κατσαρόλα.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. ρύζι (που βράζει σε 10')
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κότας (προτιμήστε σπιτικό)
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 κλωναράκια βασιλικό

Σημειώσεις

Instructions
 

  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε.
  • Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Σβήνουμε με το κρασί και με 1/2 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το μπρόκολο, το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και το πλένουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κοτόπουλο στο ρύζι και μαγειρεύουμε για ακόμη 4 λεπτά περίπου.
  • Πλένουμε το βασιλικό, τινάζουμε για να φύγουν τα νερά και κόβουμε φυλλαράκια με τα οποία γαρνίρουμε το φαγητό.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx