One-Pot Ρύζι με Κοτόπουλο και μπρόκολο
Πιο απλά δεν γίνεται! Όλο το φαγητό με μια μόνο κατσαρόλα.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. ρύζι (που βράζει σε 10')
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- ½ λίτρο ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας (προτιμήστε σπιτικό)
- 500 γρ. μπρόκολο
- 2 κλωναράκια βασιλικό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Σβήνουμε με το κρασί και με 1/2 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το μπρόκολο, το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και το πλένουμε.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κοτόπουλο στο ρύζι και μαγειρεύουμε για ακόμη 4 λεπτά περίπου.
- Πλένουμε το βασιλικό, τινάζουμε για να φύγουν τα νερά και κόβουμε φυλλαράκια με τα οποία γαρνίρουμε το φαγητό.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια