One-Pot Ταλιατέλες με τόνο και λιαστή ντομάτα

από Nina
Όλα σε μια κατσαρόλα και έτοιμο σε 20 λεπτά!
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Μαγειρική, Τόνος
Κουζίνα : Ιταλική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. λιαστές ντομάτες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 80 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Στο multi ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον τόνο σπασμένο σε κομματάκια.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας και τις ταλιατέλες όπως είναι άβραστες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν al dente οι ταλιατέλες.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Μια μόνο κατσαρόλα για πλύσιμο!
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx