Πάστα Φλόρα
Κλασική Πάστα Φλόρα, με μια πολύ εύπλαστη ζύμη για τη μπισκοτένια βάση. Ως γέμιση μπορείτε να βάλετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη βάση
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 2 κούπες μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σημειώσεις
Instructions
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ελαφρά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.
- Κομματιάζουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την ξύλινη κουτάλα αρχικά και λίγο με το χέρι στη συνέχεια, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα τοιχώματα. Δεν κουράζουμε πολύ τη ζύμη μας για να μη γίνει σκληρή και να παραμείνει εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για το στόλισμα.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό στρογγυλό φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστά περίπου. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστών και στρώνουμε μέσα το φύλλο μας με τέτοιο τρόπο που να καλύπτονται και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος της ταρτιέρας, κόβουμε τα περισσεύματα.
- Αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα, την οποία θα κόψουμε με τέτοιο τρόπο που να καλύπτεται ο πάτος. Δεν θα την κόψουμε ολόγυρα αλλά θα αφήσουμε κάποιες χοντρές λωρίδες να προεξέχουν, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αφαιρέσουμε το γλυκό από την ταρτιέρα.
- Στρώνουμε πάνω στη ζύμη μας τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
- Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ίδιου πάχους. Τις βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα με τέτοιο τρόπο που να σχηματιστούν ομοιόμορφοι ρόμβοι.
- Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180° C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
- Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό πριν το αφαιρέσουμε από την ταρτιέρα και το κόψουμε.
Notes
Οι ταρτιέρες με αποσπώμενη βάση είναι ιδανικές για να βγάλετε την τάρτα σας με ευκολία.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο