Πάστα Μόκα

BigMama
Μια από τις ωραιότερες αφράτες, γευστικές πάστες μόκα. Η συνταγή είναι της Τζένης Τσανακτσίδου και είναι πραγματικά πανεύκολη.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπιασμα

  • ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Για την κρέμα μους

  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 φάκελο γκαρνί σκόνη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 600 ml φρέσκο γάλα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το σπορέλαιο.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι, τη βανίλια και το κακάο.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30x28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όπως είναι ακόμη ζεστό, διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο γάλα και το σιροπιάζουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Για την κρέμα, διαλύουμε τον καφέ σε 150 ml από το γάλα και το χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη σκόνη γκαρνί για να σταθεροποιηθεί.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό μας.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη νύχτα για να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx