Πάστα Μόκα
Μια από τις ωραιότερες αφράτες, γευστικές πάστες μόκα. Η συνταγή είναι της Τζένης Τσανακτσίδου και είναι πραγματικά πανεύκολη.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για το σιρόπιασμα
- 1½ ποτήρι φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
Για την κρέμα μους
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 φάκελο γκαρνί σκόνη
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
- 600 ml φρέσκο γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το σπορέλαιο.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι, τη βανίλια και το κακάο.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30x28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όπως είναι ακόμη ζεστό, διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο γάλα και το σιροπιάζουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για την κρέμα, διαλύουμε τον καφέ σε 150 ml από το γάλα και το χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη σκόνη γκαρνί για να σταθεροποιηθεί.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό μας.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη νύχτα για να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο