Πάστα Σοκολάτα
Εύκολη πάστα με αφράτο, σιροπιασμένο παντεσπάνι, πλούσια γέμιση σοκολατένιας κρέμας και επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 2 κ.γ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
- 400 ml γάλα φρέσκο
Για την επικάλυψη
- 125 γρ. κουρβερτούρα
- 125 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170° C.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσεκτικά για να μη χάσουμε τον όγκο.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ 25x30 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί ο πάτος της πάστας μας, τον βγάζουμε από το φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα.
Για τη συναρμολόγηση
- Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο ομοιόμορφα. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα.
- Βάζουμε τη μισή φυτική κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη ζεσταίνουμε καλά μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και την βάζουμε μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος για να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και απλώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη λευκή κουβερτούρα, την οποία θα απλώσουμε πάνω στη σοκολάτα κουβερτούρα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο