Πάστα Ταψιού Καραμέλα

BigMama
Ποιος είπε ότι πάστες μπορούμε να βρούμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία; Ετοιμάστε μόνοι σας την πιο νόστιμη Πάστα Ταψιού Καραμέλα και απολαύστε.
Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Μερίδες 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.γ. baking powder

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
  • 1 κουτιά γάλα καραμελωμένο έτοιμο

Για το γλάσο

  • 180 γρ. φρέσκο γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το παντεσπάνι

  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, το μπέικιν και ανακατεύετε.
  • Λαδώνετε ένα ταψί 23x32 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.

Για το σιρόπι

  • Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
  • Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι (να μην είναι καυτά, απλά να είναι ζεστά) και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.

Για την κρέμα

  • Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα. Φροντίστε να έχετε βάλει τη σαντιγί από νωρίτερα στο ψυγείο.

Για το γλάσο

  • Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Συναρμολόγηση

  • Αφού κρυώσει το σιροπιασμένο παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το γλάσο.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx