Πάστα Ταψιού Καραμέλα
Ποιος είπε ότι πάστες μπορούμε να βρούμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία; Ετοιμάστε μόνοι σας την πιο νόστιμη Πάστα Ταψιού Καραμέλα και απολαύστε.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 4 κ.σ. κοφτές κακάο
- 4 κ.σ. λάδι
- 2 κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
- 1 κουτιά γάλα καραμελωμένο έτοιμο
Για το γλάσο
- 180 γρ. φρέσκο γάλα
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 20 γρ. βούτυρο
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, το μπέικιν και ανακατεύετε.
- Λαδώνετε ένα ταψί 23x32 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.
Για το σιρόπι
- Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
- Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι (να μην είναι καυτά, απλά να είναι ζεστά) και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Για την κρέμα
- Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα. Φροντίστε να έχετε βάλει τη σαντιγί από νωρίτερα στο ψυγείο.
Για το γλάσο
- Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συναρμολόγηση
- Αφού κρυώσει το σιροπιασμένο παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το γλάσο.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou" | Gogo Samiou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο