Πάστα ταψιού με πραλίνα

από BigMama
Υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου από το Live Kitchen Channel
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 9 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 29 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση

Υλικά
 

Για τη βάση

Για την σοκολατένια κρέμα

  • 250 γρ. μόρφατ
  • 230 γρ. μερέντα
  • 20 γρ. κακάο σκόνη

Για τη λευκή κρέμα

  • 250 γρ. μόρφατ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη για το πασπάλισμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μερέντα, τους κρόκους και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 9 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ραντίζουμε με γάλα.

Για τη σοκολατένια κρέμα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε στην κρέμα τη μερέντα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 20 γρ. άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.

Για τη λευκή κρέμα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με ένα κορνέ βάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx