Πάστα ταψιού με πραλίνα
Υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου από το Live Kitchen Channel
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τη βάση
- 230 γρ. μερέντα
- 3 κρόκους αυγού
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
Για την σοκολατένια κρέμα
- 250 γρ. μόρφατ
- 230 γρ. μερέντα
- 20 γρ. κακάο σκόνη
Για τη λευκή κρέμα
- 250 γρ. μόρφατ
- 50 γρ. ζάχαρη
- σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη για το πασπάλισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μερέντα, τους κρόκους και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 9 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ραντίζουμε με γάλα.
Για τη σοκολατένια κρέμα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε στην κρέμα τη μερέντα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα 20 γρ. άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
Για τη λευκή κρέμα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με ένα κορνέ βάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο