Πατάτες ογκρατέν με γάλα
Αν βαρεθήκατε τις απλές ψητές πατάτες, δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για Πατάτες Ογκρατέν, με γάλα και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. maggi νοστιμιά
- 6 φέτες μπριζόλα καπνιστή
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι πατάτες.
- Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 220° C για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει και να ροδοκοκκινήσει.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο