Πατάτες με Κιμά και Μπεσαμέλ τυριού-κάρυ
Μια διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψουμε τον κιμά με πατάτες.
Υλικά
- 1200 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. κιμάς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- γλυκιά πάπρικα
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. κάρυ
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί γκούντα
- μουστάρδα
- θυμάρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι μαζί με τον κιμά, χωρίς να σπάσουμε εντελώς τα κομμάτια του κιμά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με το κάρυ και μετά προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μισό τυρί.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις "τρομάζουμε" με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε πάνω στις πατάτες τον κιμά , την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο