Πατάτες με Κιμά και Μπεσαμέλ τυριού-κάρυ

από BigMama
Μια διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψουμε τον κιμά με πατάτες.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Κιμάς, Μαγειρική, Πατάτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Βράσιμο, Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη

Υλικά
 

  • 1200 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • μουστάρδα
  • θυμάρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι μαζί με τον κιμά, χωρίς να σπάσουμε εντελώς τα κομμάτια του κιμά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με το κάρυ και μετά προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μισό τυρί.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις "τρομάζουμε" με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε πάνω στις πατάτες τον κιμά , την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.
4,50 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx