Πατάτες με Κιμά στο Φούρνο
Εύκολο φαγητό με λίγες πατάτες και λίγο κιμά. Μια νόστιμη, απλή συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη και του Live Kitchen Channel.
Υλικά
- 800 γρ. πατάτες
- 20 ml ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τον κιμά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 20 ml ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. θυμάρι
- 2 κρεμμύδια μεσαία ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. γάλα
- 150 γρ. τυρί ρεγκάτο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 28x21 εκ.
- Συνεχίζουμε με την ετοιμασία του κιμά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και περιμένουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
- Απλώνουμε το μείγμα κιμά πάνω στις πατάτες ομοιόμορφα.
- Τρίβουμε το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180° C για 25-30 λεπτά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια