Πατάτες με Κιμά στο Φούρνο
Εύκολο φαγητό με λίγες πατάτες και λίγο κιμά. Μια νόστιμη, απλή συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη και του Live Kitchen Channel.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τον κιμά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 20 ml ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. θυμάρι
- 2 κρεμμύδια μεσαία ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. γάλα
- 150 γρ. τυρί ρεγκάτο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 28x21 εκ.
- Συνεχίζουμε με την ετοιμασία του κιμά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και περιμένουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
- Απλώνουμε το μείγμα κιμά πάνω στις πατάτες ομοιόμορφα.
- Τρίβουμε το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180° C για 25-30 λεπτά.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Live Kitchen Channel
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο