Πεντανόστιμες Πατάτες Σκορδαλιά (Αλιάδα)
Ετοιμάστε Πατάτες Σκορδαλιά απλά και εύκολα. Η Αλιάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού που συνήθως συνοδεύει το μπακαλιάρο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
- Βάζουμε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
- Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βάζοντας στο Multi Blender μας το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και τις μισέ πατάτες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο Multi Blender το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πατάτες. Χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο