Πεντανόστιμες Πατάτες Σκορδαλιά (Αλιάδα)

 

BigMama
Ετοιμάστε Πατάτες Σκορδαλιά απλά και εύκολα. Η Αλιάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού που συνήθως συνοδεύει το μπακαλιάρο.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Νηστίσιμα, Πατάτες
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 800 γρ. πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 40 γρ. λευκό ξύδι
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • μαϊντανό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
  • Βάζουμε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βάζοντας στο Multi Blender μας το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και τις μισέ πατάτες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο Multi Blender το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πατάτες. Χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx