Πατατοκεφτέδες Φούρνου με ντιπ γιαουρτιού

από BigMama
Εύκολοι, λαχαταριστοί, τραγανοί Πατατοκεφτέδες Φούρνου, με λιωμένο τυρί γκούντα στο εσωτερικό τους. Συνοδεύονται απίθανα με ένα δροσιστικο ντιπ γιαουρτιού.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική, Ορεκτικά, Πατάτες
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Τηγάνισμα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )14 τεμάχια

Υλικά
 

Για τους πατατοκεφτέδες φούρνου

  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί gouda κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 20 ml ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Για την σως γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγουράκι τριμμένο
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό τριμμένο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τους πατατοκεφτέδες φούρνου

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις πατάτες, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί (το οποίο έχουμε τρίψει με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη) και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά
  • Με το κουτάλι παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, το πιέζουμε λίγο για να ανοίξει, βάζουμε στο κέντρο ένα μπαστουνάκι τυριού και το πιέζουμε για να κλείσει
  • Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα, τοποθετούμε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε τους πατατοκεφτέδες.
  • Τους ψήνουμε στον αέρα στους 220° C για 15 λεπτά από τη μια πλευρά και για 15 λεπτά από την άλλη πλευρά (συνολικά 30 λεπτά).

Για τη σως γιαουρτιού

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως και την τοποθετούμε στο ψυγείο..
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx