Πατατοκεφτέδες Φούρνου με ντιπ γιαουρτιού
Εύκολοι, λαχαταριστοί, τραγανοί Πατατοκεφτέδες Φούρνου, με λιωμένο τυρί γκούντα στο εσωτερικό τους. Συνοδεύονται απίθανα με ένα δροσιστικο ντιπ γιαουρτιού.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τους πατατοκεφτέδες φούρνου
- 500 γρ. πατάτες βρασμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 150 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- 150 γρ. τυρί gouda κομμένο σε μπαστουνάκια
- 20 ml ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για τους πατατοκεφτέδες φούρνου
- Σε ένα μπολ τρίβουμε με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις πατάτες, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί (το οποίο έχουμε τρίψει με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη) και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά
- Με το κουτάλι παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, το πιέζουμε λίγο για να ανοίξει, βάζουμε στο κέντρο ένα μπαστουνάκι τυριού και το πιέζουμε για να κλείσει
- Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα, τοποθετούμε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε τους πατατοκεφτέδες.
- Τους ψήνουμε στον αέρα στους 220° C για 15 λεπτά από τη μια πλευρά και για 15 λεπτά από την άλλη πλευρά (συνολικά 30 λεπτά).
Για τη σως γιαουρτιού
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως και την τοποθετούμε στο ψυγείο..
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο