Πατατόπιτα ξεσκέπαστη στα γρήγορα!
Μια λίγο διαφορετική πιτούλα από τις συνηθισμένες.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο έτοιμο πουρέ πατάτας
- 600 ml νερό
- 300 γρ. γάλα
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 10 φέτες σαλάμι αέρος κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 150 γρ. τυρί τσένταρ
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη ή ότι άλλο μυρωδικό θέλετε
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220° C.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σαλάμι αέρος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να βγάλει το σαλάμι τα αρώματά του.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το γάλα να βράσουν. Μόλις βράσουν, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και τη σκόνη πουρέ.
- Ανακατεύουμε καλά τον πουρέ μας και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε στον πουρέ τα κρεμμύδια με το σαλάμι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 24 x 32 εκ. απλώνουμε τον πουρέ ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζουμε τον πουρέ με το τυρί.
- Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220° C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί μας.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο