Πιπεροπιτάκια νηστίσιμα
Τέλεια, τραγανά, νηστίσιμα πιπεροπιτάκια ψημένα στο φούρνο. Μια συνταγή της Φαίης που τη μοιράζεται μαζί μας!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 βάζο πιπεριές φλωρίνης
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρω το κρεμμυδάκι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, προσθέτω τη ντομάτα και αφήνω να σωθούν τα υγρά της. Περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω και την πάπρικα.
- Ξεπλένω τις πιπεριές επειδή έχουν ξύδι, τις ψιλοκόβω με ένα ψαλίδι και τις προσθέτω στο τηγάνι. Προσθέτω λίγη ζάχαρη εάν είναι ξινή η γέμισή μου από τις ντομάτες και τις πιπεριές και μαγειρεύω για 5-10 λεπτά ακόμη. Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη την κατεβάζω από τη φωτιά.
- Ξεδιπλώνω τα φύλλα κρούστας και τα κόβω με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού στη μέση. Λαδώνω καλά την επιφάνεια του πρώτου φύλλου και το γυρίζω ανάποδα έτσι ώστε να κολλήσει με το δεύτερο φύλλο. Βάζω 2 κουταλιές γέμιση λίγο πιο πάνω από την άκρη του φύλλου και διπλώνω ταυτόχρονα τα 2 φύλλα, πάνω στη γέμιση. Διπλώνω τις άκρες προς τα μέσα, λαδώνω καλά και τυλίγω το πιτάκι σαν φλογέρα. Τοποθετώ το πιπεροπιτάκι πάνω σε ένα ταψί που έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. και συνεχίζω τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά μου.
- Ψήνω τα πιπεροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Cooking With Chef Fey
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο