Πίτα με Λάχανο άσπρο

 

από BigMama
Γρήγορη Πίτα με Λάχανο, χωρίς φύλλο. Είναι πάρα πολύ γευστική και δεν απαιτεί πολλά και περίεργα υλικά παρά μόνο ελάχιστα!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Πίτα με Λάχανο άσπρο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Οικονομικά, Ορεκτικό
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )8 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • ¼ μέτριο λάχανο κομμένο ψιλό με τον κόφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτηράκι κρασιού κεφίρ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο λευκό πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά τα οποία χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το κεφίρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το λάχανο, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις και αέρα, για 40 λεπτά , μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:  YouTube Cooking With Chef Fey
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx