Πίτα με Λάχανο άσπρο
Γρήγορη Πίτα με Λάχανο, χωρίς φύλλο. Είναι πάρα πολύ γευστική και δεν απαιτεί πολλά και περίεργα υλικά παρά μόνο ελάχιστα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- ¼ μέτριο λάχανο κομμένο ψιλό με τον κόφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτηράκι κρασιού κεφίρ
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο λευκό πιπέρι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά τα οποία χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το κεφίρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το λάχανο, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις και αέρα, για 40 λεπτά , μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Cooking With Chef Fey
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο