Πίτα με Τόνο ή Κοτόπουλο κονσέρβα
Γρήγορη ανοιχτή Πίτα με Τόνο ή Κοτόπουλο σε κονσέρβα. Γίνεται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς καθόλου κόπο.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 ml νερό
- 40 γρ. σκόνη για πουρέ
- 110 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κονσέρβα τόνο ή κονσέρβα κοτόπουλο
- 200 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. νοστιμιά maggi σε σκόνη
- λίγο ξηρό βασιλικό
- ¾ κούπας τυρί τσένταρ ή γκούντα τριμμένο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την έτοιμη σκόνη για πουρέ και το μπέικιν πάουντερ και αναμιγνύουμε.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα με την αποσπώμενη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη μας. Φροντίζουμε να ανεβάσουμε και λίγη στις άκρες.
- Στραγγίζουμε τον τόνο ή το κοτόπουλο και τον απλώνουμε πάνω στη βάση μας.
- Ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος λίγο πιπέρι, τη μουστάρδα, το βασιλικό και τη νοστιμιά σε σκόνη και ανακατεύουμε. Προσθέστε οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό σας ταιριάζει και σας αρέσει.
- Απλώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τον τόνο ή το κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε στους 175° C στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή: christina86 - Συνταγές της παρέας
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο