Προφιτερόλ Σπιτικό

 

από BigMama
Το πιο νόστιμο προφιτερόλ που δοκιμάσατε ποτέ! Αφράτα σου με πλούσια γέμιση κρέμας βανίλια και λαχταριστή επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας.
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )60 τεμάχια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τα σου

Για την κρέμα βανίλια

Για τη σαντιγί

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. ρευστό μέλι
  • 100 ml γάλα φρέσκο πλήρες

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τα σου

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά περιμένουμε το βούτυρο να λιώσει και να πάρει μια βράση.
  • Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για ένα-δύο λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια μάζα που δεν ξεχωρίζει σε κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός κορνέ, κάνουμε μικρά σουδάκια σε μέγεθος καρυδιού περίπου Φροντίζουμε να αφήσουμε μια μικρή απόσταση μεταξύ τους καθώς διπλασσιάζονται περίπου σε μέγεθος.
  • Βρέχοντας το δάχτυλό μας με λίγο νερό πιέζουμε προς τα κάτω τις μυτούλες των σου, που έχει δημιουργήσει το κορνέ μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή!! Μην ανοίξετε το φούρνο σας κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί θα ξεφουσκώσουν τα σου.

Για την κρέμα βανίλιας

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το μισό γάλα στο μείγμα αυγών και μετά επιστρέφουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι μας ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ ή σε ένα πυρέξ, την καλύπτουμε με διαφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαντιγί

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Για την γκανάζ σοκολάτας

  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα και προσθέτετε το βούτυρο και το μέλι. Περιμένετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε καλά.

Συναρμολόγηση

  • Αναμιγνύεται καλά την κρέμα βανίλιας με τη σαντιγί και τη βάζετε σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη. Κόβετε τα σου στη μέση και τα γεμίζετε με την κρέμα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα σου.
  • Τοποθετείτε τα σου σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνετε αναλόγως την αντίστοιχη ποσότητα γκανάζ σοκολάτας.
  • Καλή απόλαυση!
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx