Προφιτερόλ της Τεμπέλας
Προφιτερόλ της Τεμπέλας! Για όσους βαριούνται να φτιάξουν σου και κρέμα από την αρχή. Εύκολο και γρήγορο με σφολιατίνια και έτοιμη κρέμα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 20 x 30cm ορθογώνιο
Για την κρέμα βανίλιας
- 2 φακέλους κρέμα αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής - με βράσιμο)
- 1650 ml γάλα φρέσκο
- 90 γρ. ζάχαρη
- 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 πακέτα σφολιατίνια
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 40 γρ. βιτάμ
- 1 κ.σ. μέλι ρευστό
- 140 ml φρέσκο γάλα
Σημειώσεις
Instructions
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Αναμιγνύουμε την κρύα κρέμα βανίλιας με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε τις σοκολάτες της επικάλυψης σε ένα μπεν μαρί και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το βιτάμ, το μέλι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σκίζουμε με ένα μαχαίρι τα σφολιατίνια μας στο πλάι για να ανοίξουν στα δύο. Απλώνουμε μια στρώση σε ένα πυρέξ 20x30 εκ.
- Βάζουμε πάνω στα σφολιατίνια το 1/3 της κρέμας και ρίχνουμε πάνω στην κρέμα 3-4 κουταλιές από τη ρευστή σοκολάτα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (σφολιατίνια, κρέμα, σοκολάτα) άλλες δύο φορές, ρίχνοντας στο τέλος όλη τη σοκολάτα που θα περισσέψει πάνω στην τρίτη στρώση. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά 4-5 ώρες για να σερβίρουμε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο