Ψαροσαλάτα ζεστή

BigMama
Αν δεν σας αρέσουν τα μύδια μπορείτε να τα παραλείψετε. Όμως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την ψαροσαλάτα.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Πατάτες, Σαλάτες
Κουζίνα : Γαλλική
Μέθοδος : Βράσιμο, Κατσαρόλα, Σοτάρισμα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες 4

Υλικά
 

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 1 κύβο λαχανικών (το διαλύουμε στο καυτό νερό)
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. σπασμένους κόκκους πιπεριού
  • 450 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού (μπακαλιάρος) κομμένο σε λωρίδες
  • 450 γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδι και τις πατάτες.
  • Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτετε το ψάρι, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι.
  • Βράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και προσθέτετε τα μύδια.
  • Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.
  • Φιλτράρετε και κρατάτε περίπου μισό φλιτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
  • Προσθέτετε σ'αυτό την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx