Ψαροσαλάτα ζεστή
Αν δεν σας αρέσουν τα μύδια μπορείτε να τα παραλείψετε. Όμως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την ψαροσαλάτα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 60 γρ. βούτυρο
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 λίτρο καυτό νερό
- 1 κύβο λαχανικών (το διαλύουμε στο καυτό νερό)
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. σπασμένους κόκκους πιπεριού
- 450 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού (μπακαλιάρος) κομμένο σε λωρίδες
- 450 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. άνηθο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδι και τις πατάτες.
- Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτετε το ψάρι, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι.
- Βράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και προσθέτετε τα μύδια.
- Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.
- Φιλτράρετε και κρατάτε περίπου μισό φλιτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
- Προσθέτετε σ'αυτό την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο