Ψαρόσουπα με Κοκκινόψαρο
Ελαφριά, υγιεινή, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, Ψαρόσουπα με Κοκκινόψαρο και λαχανικά. Μια σούπα τόσο εύκολη και νόστιμη που θα καθιερωθεί!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 2 κοκκινόψαρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ κούπα σέλινο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους εκτός από μια
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους εκτός από ένα
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
- 2 φύλλα δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Instructions
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τα ψάρια καθαρισμένα, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, προσέχοντας να μη διαλυθεί. Το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα για να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε.
- Κρατάμε το ζωμό στην άκρη καθώς θα τον χρειαστούμε για τη σούπα.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το ένα καρότο κόβοντάς το σε κομμάτια και το μισό σέλινο και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους, εκτός από μία που τη βάζουμε ολόκληρη, κομμένη μόνο μια φορά στη μέση.
- Ανακατεύω και προσθέτω τα καρότα που έχω σε κυβάκια. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτω τη ντομάτα.
- Στη συνέχεια βάζουμε ένα σουρωτήρι και μια σήτα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σουρώνουμε μέσα το ζωμό από το ψάρι.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το υπόλοιπο σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και χυμό από ένα λεμόνι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το ψάρι μας προσεκτικά, φροντίζοντας να μην το διαλύσουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Μόλις βράσουν τα λαχανικά, βάζουμε στον πολυκόφτη τα δύο μεγάλα κομμάτια πατάτας μαζί με λίγο ζωμό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η πατάτα. Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα μας και βράζουμε για 1-2 λεπτάκια ακόμη για να τη βοηθήσουμε να χυλώσει.
- Σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας σε κάθε πιάτο και κομμάτια από ψάρι.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
3 Σχόλια
παλαιότερο