Ψωμάκια Γεμιστά με Μαρμελάδα
Αφράτα, νόστιμα και εύκολα, αυτά τα Ψωμάκια Γεμιστά με Μαρμελάδα είναι ιδανικά για το πρωινό, το σχολείο, τον καφέ και όχι μόνο!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
- Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια αφράτη ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Στην συνέχεια τη μεταφέρουμε στον πάγκο μας, τη ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά τα κάνουμε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε, αφήνοντας πάλι στην άκρη για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε πλατύ φυλλαράκι, κόβουμε λεπτές λωρίδες και τις αλείφουμε με γάλα, η σπορέλαιο. Τοποθετούμε στην άκρη λίγη μαρμελάδα και τις τυλίγουμε σαν φάκελο.
- Τα βάζουμε στο ταψί μας το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, χαράσσουμε και τα σκεπάζουμε αφήνοντας για ακόμη 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Τέλος, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους.200° C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο