Ψωμί Μαργαρίτα
Αφράτο, νόστιμο και πανεύκολο! Ιδανικό για σάντουιτς, για σνακ, για το σχολείο και όχι μόνο. Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά
- 350 γρ. νερό
- 4 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε νερό σε ένα μπολ για να διαλύσουμε την μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαργαρίνη και την μαγιά. Χτυπάμε (με το εξάρτημα τον γάντζο) και προσθέτουμε περίπου το 1/2 ποτήρι νερό. Πρέπει να είναι μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε όπως είναι μέσα στο μίξερ για 20 λεπτά και μετά την ξανά χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 7 ίσα μπαλάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε στη μέση το ένα και γύρω-γύρω τα υπόλοιπα έξι. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Ψήνουμε στους 200 °C πάνω-κάτω για 1 ώρα. Την αφήνουμε να παγώσει και την βγάζουμε από το ταψί.
- Καλή Επιτυχία!!!!
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο