Ψωμί του τοστ αφράτο
Δεν ήξερα ότι μπορώ να φτιάξω στο σπίτι ένα τόσο αφράτο ψωμί. Κόβεται πολύ εύκολα σε λεπτές φέτες του τοστ και μπορούν άνετα τα παιδιά να το πάρουν για πρωινό στο σχολείο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 175 γρ. νερό
- 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 135 γρ. Tangzhong (αυτό που φτιάξαμε με νερό και αλεύρι)
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι 8 γρ.
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το Tangzhong:
- Ανακατεύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 175 ml νερό με τα 35 γρ. αλεύρι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μια πηχτή πάστα. (αν έχετε θερμόμετρο θα δείτε ότι δείχνει 65° C. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντάς το με διάφανη μεμβράνη.
Για τη ζύμη:
- Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την πάστα από νερό και αλεύρι που φτιάξαμε στο βήμα 1 και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το αλάτι. Όταν αναμειχθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα μπολ καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 1/2 ώρα.
- Όταν διπλασιαστεί η ζύμη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Η μεγάλη πλευρά θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη φόρμα στην οποία θα βάλουμε τη ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να πιέζουμε πολύ.
- Tοποθετούμε στη φόρμα, διπλώνοντας τις άκρες κάτω από τη ζύμη. Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και ψήνουμε για 25 λεπτά
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο