Ραβανί εύκολο

 

από BigMama
Το πιο γρήγορο και εύκολο ραβανί που φτιάξατε ποτέ. Γίνεται πολύ αφράτο και η συνταγή πετυχαίνει πάντα. Ένα από τα πιο ωραία και απλά σιροπιαστά γλυκά.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )24 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σκεύος:  25 x 30cm ορθογώνιο

Για το ραβανί

Μόλις ψηθεί το ραβανί

Για το σιρόπι

  • κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • ½ λεμόνι το χυμό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη, έτσι ώστε να κρυώσει μέχρι να γίνει το ραβανί.

Για το ραβανί

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25x30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το ραβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε πάνω του το γάλα, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αμέσως μετά περιχύνουμε πάνω του και το κρύο σιρόπι.
5 από 4 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx