Ραβανί εύκολο
Το πιο γρήγορο και εύκολο ραβανί που φτιάξατε ποτέ. Γίνεται πολύ αφράτο και η συνταγή πετυχαίνει πάντα. Ένα από τα πιο ωραία και απλά σιροπιαστά γλυκά.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 25 x 30cm ορθογώνιο
Για το ραβανί
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μόλις ψηθεί το ραβανί
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
Για το σιρόπι
- 2½ κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.σ. βιτάμ
- ½ λεμόνι το χυμό
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη, έτσι ώστε να κρυώσει μέχρι να γίνει το ραβανί.
Για το ραβανί
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25x30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το ραβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε πάνω του το γάλα, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αμέσως μετά περιχύνουμε πάνω του και το κρύο σιρόπι.
Εγγραφή
Σύνδεση
2 Σχόλια
παλαιότερο