Ρεβανί Πορτοκαλιού της Τζένης

 

BigMama
Αρωματικό Ρεβανί Πορτοκαλιού, της αγαπημένης Τζένης Τσανακτσίδου. Γίνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά και θα το λατρέψετε.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 16 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 4 αβγά
  • 2 ποτήρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό ή και ψιλό
  • 1 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το 1 ποτήρι χυμού από πορτοκάλι και το σπορέλαιο.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο28) και ρίχνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το Ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Φροντίζουμε να βάλουμε το ταψί μας στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το Ρεβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω το άλλο 1 ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό σιγά-σιγά, δηλαδή να απορροφάει και ξανά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 6 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx