Ρεβανί Πορτοκαλιού της Τζένης

 

από BigMama
Αρωματικό Ρεβανί Πορτοκαλιού, της αγαπημένης Τζένης Τσανακτσίδου. Γίνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά και θα το λατρέψετε.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 10 ψήφοι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )16 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 4 αβγά
  • 2 ποτήρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό ή και ψιλό
  • 1 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το 1 ποτήρι χυμού από πορτοκάλι και το σπορέλαιο.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο28) και ρίχνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το Ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Φροντίζουμε να βάλουμε το ταψί μας στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το Ρεβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω το άλλο 1 ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό σιγά-σιγά, δηλαδή να απορροφάει και ξανά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
5
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx