Ρεβανί Πορτοκαλιού της Τζένης
Αρωματικό Ρεβανί Πορτοκαλιού, της αγαπημένης Τζένης Τσανακτσίδου. Γίνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά και θα το λατρέψετε.
Υλικά
- 4 αβγά
- 2 ποτήρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό ή και ψιλό
- 1 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- ½ λεμόνι το χυμό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το 1 ποτήρι χυμού από πορτοκάλι και το σπορέλαιο.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο28) και ρίχνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το Ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Φροντίζουμε να βάλουμε το ταψί μας στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το Ρεβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω το άλλο 1 ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό σιγά-σιγά, δηλαδή να απορροφάει και ξανά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
3 Σχόλια
παλαιότερο